0464 213 11 52

zaimoglugrup@zeonasansor.com.tr

ÇALIŞMA SAATLERİ   08:00 - 19:00

BLOG
Anasayfa Blog Asansöre Aylık Bakım Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Asansöre Aylık Bakım Yaptırmak Zorunlu Mudur?

13 Eylül 2019

Resmi gazetede yayımlanan asansör aylık bakımı yaptırma kuralları mutlaka zorunludur. İhmale gelmeyen bir konu olan asansör bakımı hayati önem söz konusu olduğundan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından maddeler halince asansör kullanıcılarına bildirilmiştir.

Resmi gazetede yayımlanan asansör aylık bakımı yaptırma kuralları mutlaka zorunludur. İhmale gelmeyen bir konu olan asansör bakımı hayati önem söz konusu olduğundan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından maddeler halince asansör kullanıcılarına bildirilmiştir.

 

Aylık olarak düzenli bir şekilde yapılması zorunlu olan asansör bakımları makinenin hem verimliliğini artırmak hem de işleyişini kolaylaştırmak için yapılır. Asansör bakımları asansör kazalarına karşı da büyük bir önem taşır. Aylık olarak yapılması gereken asansör bakımı, asansör montaj ve bakımı hususunda yetkisi olan kişilerce uygulanması gerekir.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

 

Asansör Bakım Ve İşletme Yönetmeliği

 

Asansörlerin Bakımı, Bakımın Kapsamı ve Bakımla İlgili Diğer Hususlar

 

Bakım

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki asansörlerin kullanılması esnasında, can ve mal güvenliğini teminen sürekli kontrol altında tutulabilmesi için;

 

a) Asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorundadır. Garanti süresi içinde bina sorumlusu ile asansörü monte eden veya onun yetkili servisi arasında aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapılması zorunludur.

 

b) Bina sorumlusu garanti süresinin bitiminden sonra asansörü monte eden veya onun yetkili servisiyle veya bir başka asansör monte eden veya onun yetkili servisiyle aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapmak zorundadır.

 

c) Asansör monte edenle yetkili servisi arasında yapılacak olan yetkili servis sözleşmesi, montaj ve revizyon konuları hariç, sadece bakım ve servis konularını içerir.

 

ç) Asansör monte eden, yaptığı her tip ve özellikteki asansörün yedek parçalarını 10 (on) yıl süreyle temin etmek ve kendisince monte edilen asansöre aylık bakım ve servis hizmeti veren bir başka asansör monte edenin veya onun yetkili servisinin veya bina sorumlusunun bu konudaki talebini acilen ve normal piyasa koşullarında karşılamak zorundadır. Bununla birlikte asansör monte eden, kendi bilgi ve becerisini içeren ticari sırları saklı kalmak kaydıyla, yedek parçaların yanı sıra bakım hizmeti verilebilmesini temin eden diğer araç ve bilgileri de ilgililere sağlar. Asansörü monte eden, asansöre müdahale edilmesine engel olunması amacıyla çeşitli cihaz ve şifreleme yöntemlerini kullanmış ise, ilgilinin asansöre müdahale edebilmesi için gerekli tüm bilgi ve imkânı sağlamak zorundadır.



Bu yazı 425 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Rize Asansör

07 Kasım 2019

Bizi Arayın 0464 213 11 52

Bizi Arayın 0464 213 11 52

Ekrem Orhon Mah. Kemal Yeri Cad. No: 56/A Güma Apt. Altı Merkez / RİZE
OFİS TEL: 0464 213 11 52
FİRMA YETKİLİSİ: 0532 235 53 17
ARIZA VE BAKIM: 0536 505 64 53

SERTİFİKALARIMIZ

Sertifikalarımızı incelemek için tıklayınız.

Bu site DumanSoft internet hizmetleri tarafından hazırlanmıştır.